Om fOkus-kalenderen

fOkus kalenderen er skabt fordi vi selv manglede den. Vi manglede en smuk kalender med danske helligdage, vi manglede en kalender med flere notessider og vi manglede en bæredygtig en af slagsen.

Undervejs i projektet fandt vi også ud af, at kalenderen skulle have et element af kærlig inspiration. Derfor valgte vi at fylde den med tegninger og historier. I år er det smukke botaniske tegninger af havets forunderlige planter – forvandlet af Ella Skov – der er en for hver uge.

Det store O i fOkus er et symbol på den cirkel, som er et gennemgående element i kalenderen. Cirklen der hjælper dig med at holde fOkus. Du kan bruge den til at skrive i, til at mindmappe med, til at tegne videre på, til at farvelægge. Og apropos farvelægge, så er det bare at slå dig løs med dine nyspidsede farveblyanter …

FAKTA

  • din fOkus kalender måler 20,5 cm i højden og 14 cm i bredden
  • den er på i alt 192 sider – hvoraf 55 er notessider (nogle med prikker andre helt dejlig blanke)
  • kalendersiderne og notessider er det lækre cremefarvede papir  – Munken Pure rough (100 gram) – FSC certificeret
  • omslag er af en smuk rødbrun Gmund papir – FSC certificeret, tysk lokalproduktion, med lokalt vand uden kemikalier.
  • det bæredygtige Eks-skolens trykkeri på Nørrebro har stået for trykning – så kalenderen er også produceret lokalt
  • så hele molevitten Svanemærket
  • den er forsynet med en grøn elastik af Fair-rubber og læsebånd af økologisk uld

hvem står bag

Det gør grafiker Ella Skov og arkitekt & ukrudtsentusiast Julie A. Swane

I slutningen af 2015 fik Charlotte Monica Bredsted og Julie A. Swane ideen til en kalender lidt ud over det sædvanlige. Og i løbet af 2016 co-createde vi den første fOkus kalender 2017, som blev smukt layoutet af grafiker Ella Skov

Nu har Ella Skov taget teten sammen med Julie A. Swane og sammen har de to stået for kalenderen siden 2018 udgaven. Vi arbejder hvert år med at forbedre både miljøprofil og kvalitet. Og håber på den måde at kunne inspirer andre der trykker bøger til at gå samme vej. Vi har siden 2018 været med i GoGreen Danmark.